diumenge, 22 de febrer del 2015

Dublin

Bones de nou amics viatgers!

Avui us explicaré el meu viatge a Dublin, la capital irlandesa. 

Aviat farà tres anys d'aquest viatge, originàriament era un viatge lingüístic de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils on estava estudiant el cicle formatiu de GIAT; però sincerament de lingüístic poc...
panoràmica de Dublin des del Guiness storeHouse
El viatge va ser un recorregut per tot el país des de Dublin fins a Cork i després fins a Connemara amb un temps limitat, però a la capital hi vam passar 3 dies i és per on més vam poder caminar i explorar al nostre ritme tot i que estava tot bastant programat.

exemple d'edifici neoclàssic dublinès
Dublin és una ciutat de més d'un milió d'habitants (gairebé 2 si hi sumem l'àrea metropolitana) situada a la costa est al vell mig de l'illa d'Irlanda. El primer que em va cridar l'atenció de la ciutat va ser la seva arquitectura i és que com podeu observar en aquesta fotografia feta des del punt més alt de la ciutat tots els edificis són molt semblants: un màxim de dos o tres plantes i de color vermellós-ataronjat dels totxos. Tota la ciutat és pràcticament igual i només destaquen les esglésies i alguns edificis públics, aquests blancs i d'estil neoclàssic.

La ciutat en si és bonica però, per mi de tot el que vaig veure del país és el que menys em va agradar... Com us he dit vam recorrer tota la costa irlandesa amb autocar (moltes hores d'autocar) i això ens va permetre veure les carreteres i els fantàstics paisatges i colors de les terres irlandeses.

El primer que vam visitar és el museu més visitat del país, el Guiness storeHouse, la fàbrica de la famosa cervesa negra Guiness. Aquí s'expliquen els ingredients i el procés per a la fabricació d'aquesta cervesa espessa i amb fort gust de torrat. Hi ha diversos pisos i a dalt de tot hi ha un mirador que inclou el tast d'una pinta, la mesura que s'utilitza als països anglosaxons per als líquids, I és que servir una Guiness és tot un ritual! Primer s'ha d'omplir el got amb una inclinació de 45º sense omplir-la del tot i deixar-la reposar fins que l'espuma puja i després s'acaba d'omplir. I aquest n'és el resultat:


En una de les plantes del museu, la quarta si la memòria nio em falla us fan un “curs” per servir-la correctament i us donen un diploma.

lateral de St. Patrick's
Sortint del museu vam fer una passejada a peu tornant al hostel i vam passar per la catedral de Saint Patrick’s,, catedral nacional d’Irlanda però no la principal de Dublín, que és la catedral de la Santíssima Trinitat. És una catedral construïda amb pedra entre el 1200 i el 1270 i d’estil gòtic normand, el problema és que no hi vam poder entrar, m’hagués agradat veure-la per dins (no hi puc fer més m’encanten les esglésies). Vam seguir passejant pels carrers peatonals del centre i vam entrar al parc de St Stephen, no gaire gran però amb un llac i cignes.

estàtua Molly Malone

D’allí camí del Trinity College vam passar per la estàtua de Molly Malone, una atracció turística de la ciutat. Representa l’estàtua d’una peixatera, que segons una cançó popular irlandesa, tenia una gran bellesa i venia el marisc fresc al port de la ciutat tot cridant “Musclos i escopinyes fresques!” (i diuen les males llengües que a part de peixatera era prostituta de nit). És habitual trobar grups de turistes fent-se fotos amb l’estàtua, molts d’ells posant-hi les mans als pits.
Fins aquí el primer dia a Dublín.




El segon vam anar al castell, però com que érem un grup gran i la visita no estava organitzada ens vam quedar sense poder entrar-hi. L’edifici data del segle XVIII i va ser la seu del govern britànic a l’illa fins al 1922. En els seus voltants hi ha també una petita església i uns jardins, ambdós recomanables com podeu veure a les fotos.
interior de l'església del castell
jardins del castell







I del castell xino xano pel costat del riu Liffey fins al Phoenix park, un dels parcs urbans més grans d’Europa, del que només vaig recórrer una petita part, ja que juntament amb la meva amiga i companya de classe i de viatge Elena vam optar per seure a la gespa al costat del llac aprofitant el bon dia. Tot i així si teniu temps és un parc pel que val la pena passejar i on hi trobareu cérvols, cignes, i potser algun que altre cavall.




Després tornada al centre i temps lliure que vam aprofitar per dinar en un típic pub i passejar una mica. També vam entrar als jardins del Trinity College i una petita part del grup va entrar a la biblioteca del mateix, on es troba el The book of Kells, un manuscrit del segle IX, i és un dels llibres de l’edat mitjana més ben conservats.

Després d’això alguns van aprofitar aquesta última nit per anar a Temple bar, la zona d’oci nocturn de la ciutat, però jo no em vaig trobar massa bé i no vaig poder-hi anar.

I fins aquí la meva experiència per la capital irlandesa, tinc molt bon record d'aquell viatge sobretot per les persones amb qui el vaig fer, i com que sé que les meves companyes de viatge son seguidores del blog, una abraçada molt gran Elena, Teresa i Encarna!!!

vista des del riu
  Espero no trigar en enllestir la nova entrada i que ens retrobem aviat per aquí!!
Una abraçada companys de viatge!