divendres, 18 d’octubre del 2013

Cambrils

La meva primera entrada sobre un lloc és, com no podia ser d'altra manera, Cambrils, la meva "ciutat". Perquè últimament he fet l'exercici de mirar-la amb uns altres ulls, els ulls del visitant per qui tot és nou.
Façana marítima


Cambrils és una vila marinera de la comarca del Baix Camp i és la capital gastronòmica de la Costa Daurada. No vull entrar en detalls geogràfics o històrics, ja que considero que aquesta informació és fàcil de trobar actualment, si algú en vol saber més consulteu la viquipèdia.




De Cambrils és coneguda sobretot aquesta panoràmica del port (en gran part gràcies a la càmera del temps de tv3...), la foto es pot fer fàcilment des de la passarel·la que porta al far vermell, a la que s'accedeix des e la rotonda davant de l'oficina de Turisme. Recomano aquest passeig i aquesta foto i també que arribeu al far i torneu per la part de baix on hi trobareu les barques i els pescadors. Seguint pel port també és recomanable el passeig marítim, que es pot fer a peu o en bicicleta, que recorre els 9 km de costa i platja de la ciutat. Així com seure en alguna de les moltes terrasses que hi ha a primera línia de mar i admirar el paisatge.
carrer Lloveras

Tot i que el port és la zona més coneguda i visitada on es concentra majoritàriament el turisme i el visitant no s'ha d'oblidar la part del casc antic al nucli de la vila. Personalment m'encanta aquesta part del poble, manté l'encant de quan Cambrils era un petit poble de menys de 5.000 habitants. Els seus carrers estrets i plens de balcons, dels quals destaca el carrer Lloveras, que amb la seva vegetació dóna un encant diferent i particular. 
Si seguim cap amunt pel carrer Creus o per carrer Major arribarem a la plaça del Setge on es troba encara part de l'antiga muralla del segle XIV que fou  testimoni el 1640 d'un dels episodis més sagnants de la Guerra dels Segadors amb el Setge de Cambrils
muralla i portal del carrer Major
Una mica més amunt trobem el remodelat Parc del Pinaret, un petit parc on fer una passejada o senzillament seure i relaxar-se.
Una altra de les zones més desconegudes és troba a la part de Vilafortuny on hi ha el Castell de Vilafortuny, edifici que data del s.XI, i tot i que no es visitable es pot admirar des de fora. A la zona de Vilafortuny trobem també el conjunt del Mas d'en Bosch format per una masia restaurada i una petita església.

Cal destacar també que Cambrils conta amb 5 museus, que mostren diferents aspectes de la vida cambrilenca al llarg dels segles, entre els que destaca la Vila romana de La Llosa. També són recomanables l'ermita de la Mare de Déu del Camí i les dues parròquies de Sant Pere i  Santa Maria.

Finalment aconsellaria a tot aquells que vulguin visitar aquesta bonica ciutat que no ho facin durant els mesos de juliol i agost, ja que llavors la quantitat de turistes que acull la ciutat fa perdre, des del meu humil punt de vista, l'encant que té la ciutat la resta de l'any, sobretot a la part del port.

Fins aquí les meves recomanacions per visitar Cambrils. Seguirem navegant!!

enllaç de google maps amb els llocs destacats



2 comentaris:

  1. No podia ser cap altre lloc, no conec ningú que conegui tant la seva ciutat! Però s'ha de reconèixer, Cambrils és ben bonic ;)

    ResponElimina
  2. Conèixer bé un lloc és la base principal per fer-ne una bona guia, ;). Moltes gràcies!!

    ResponElimina