dimarts, 6 de maig del 2014

festival Tarraco viva

Hola de nou amics viatgers! 

Avui us proposo una cosa diferent a aquells que estigueu a les rodalies de Tarragona, assistir al festival tarraco viva de la ciutat que se celebra del 5 al 25 de maig.


 Què és? tarraco viva és un festival cultural internacional especialitzat en la divulgació històrica romana  que se celebra des del 1999 (font: web de tarraco viva). Jo el definiria com un festival per aprofundir o conèixer de més a prop les tradicions de l'antiga Roma, el seu programa és força extens i hi trobareu gran varietat d'activitats. personalment m'encanten les recreacions històriques i us les recomano 100%, són una classe d'història diferent en les que s'aprèn moltíssim i que segur que fins i tots als que trobeu aburrida la història us agradarà perquè no només són explicacions teòriques sinó que et mostren allò que expliquen. A part d'aquestes reconstruccions hi podeu trobar: 
  • xerrades sobre cultura, gastronomia, mitologia o literatura
  • projecció de documentals
  • degustacions culinàries
  • activitats i jocs infantils
  • visites a museus
  • concerts

Com ja he dit però el, per mi, més recomanable i el que coverteix aquest festival en un referent són les recreacions històriques. Hi participen diferents grups especialitzats procedents de tot Europa, entre els que destaquen els Ars Dimicandi, un grup especialitzat en recrar lluites de gladiadors d'Itàlia i els diferents grups procedents d'Alemanya. Podeu trobar recreacions de la vida quotidiana, dels espectacles de l'època com són les lluites de gladiadors, de la vida familiar, de la vida militar, etc etc. A més a més de ser de qualitat aquestes recreacions es situen en un entorn únic com són els monuments històrics de la ciutat de Tarragona i els seus voltants, que ajuden encara més en aquest viatge al passat.

Aquest any el festival està dedicat a la figura d'August, el primer emperador de Roma que va viure 2 anys a Tarragona i que la va convertir encapital de l'Imperi drant aquells anys, pel que a més de les habituals recreacions i xerrades n'hi ha d'altres que ens parlen sobre la vida d'aquest personatge.

Us animo doncs a tots a que feu un cop d'ull al programa del festival i us animeu a anar-hi! Estic segura que us agradarà i que voldreu repetir! Us deixo també l'enllaç a la pàgina web del festival per si en voleu més informació: http://www.tarracoviva.com/cat/inici/

I ja que jo aquest any no hi podré anar aixi m'expliqueu què tal ha anat!! Una abraçada amics i fins la pròxima!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada